Blogg

Wrångebäcksost– en osteklassiker fra Sverige

Wrångebäcksost er Sveriges eldste registrerte ostemerke, fra 1889, med PDO-status. Den har en gylden farge, kompleks smak med umami, og perfekt for os...
19.03.2025

Ovnsbakt laks med Sandefjordsmør

Ovnsbakt laks med Sandefjordsmør var luksusmat da den ble servert på Park Hotell i Sandefjord i 1959. Otto Fredrik Borchgrevink som jobbet på Park Hot...
17.03.2025

Pasta Carbonara

Pasta alla Carbonara er en av Italias mest kjente pastaretter. Den tilberedes tradisjonelt med spaghetti, men det er også vanlig å bruke linguine elle...
17.03.2025

Tabbouleh

Tabbouleh med norsk vri: Økologisk, kortreist og lettlaget. Tradisjonell bulgur erstattet med speltperler fra Holli Mølle i Østfold. Smakt til med tom...
11.03.2025

Yakiniku er grilling på japansk vis

Yakiniku er en lynrask, japansk grillmetode. Kjøttet grilles kun sekunder på høy varme, for deretter å dyppes i saus. Metoden krever: mørt kjøtt, var...
06.03.2025

Risotto med grønn asparges

Risotto med asparges: En delikat italiensk vårrett. Nyt den når asparges er i sesong for optimal smak. Perfekt kombinasjon av kremet ris og sprø, grøn...
04.03.2025

Tex-mex og Taco, kan du forskjellen?

Maschmanns kokker har fordypet seg i meksikansk mat og laget en rekke klassikere; Pico di Gallo, Guacamole, Chipotle salsa, Carnitas og Birria Taco. B...
18.02.2025

Prakash':«Listen Very Carefully» ris

Prakash' ris: En aromatisk pillaffris med basmati, løk og rosmarin. Perfekt tilbehør eller hovedrett. Enkel metode gir luftig konsistens og nøtteaktig...
17.02.2025

Ceviche: Rå fisk forvandlet til en smakfull delikatesse

Ceviche er en sør-amerikansk rett som er spesielt populær i Peru og Ecuador. Den består hovedsakelig av rå fisk som er marinert i sitrusjuice, som reg...
13.02.2025

Kan du beskrive smak og bruksområde på disse 5 sausene?

Worcestershiresaus, Østerssaus, Fiskesaus, Hvit soyasaus og  XO-saus. Hvordan smaker de og hvordan brukes de i maten?
04.02.2025

Artisjokk har en mild, nøtteaktig og lett bitter smaksprofil

Artisjokk kokes i lettsaltet vann med sitron. Skrell av bladene og rens hjertet i midten. Spis bladene og hjertet
04.02.2025

Skrei og torsk: Havets skatter på norske tallerkener

Skreien, "den amorøse vandrer", reiser fra Nordpolen til norskekysten for å gyte. Skreien er en gastronomisk delikatesse som har erobret verden.
30.01.2025

Japansk curry - gatematen som ble en nasjonalrett

Curry kom til Japan via britiske handelsmenn rundt 1900. Japanske marinen bidro til å gjøre retten populær. Fra 1960-tallet ble den nasjonalrett, lett...
29.01.2025

10 matvarer det er lurt å ha i kjøkkenskapet

Matlaging blir en lek når du har basisvarer tilgjengelig i kjøkkenskapet. Uansett om du er på hytta eller hjemme, er det viktig å ha noen essensielle ...
29.01.2025

Ragù bolognese: Kjøttsausen som erobret verden

Spaghetti bolognese er en verdenskjent pastarett, men ikke autentisk italiensk. Bologna er kjent for ragù, en kjøttsaus til lasagne eller bred pasta. ...
28.01.2025

Ossobuco med gremolata og solgul risotto Milanese

Osso buco er en italiensk rett med langtidskokt kalveskank i en rik saus av grønnsaker, vin og buljong. Risotto milanese er en safranfarget risotto fr...
22.01.2025

Smakfulle snarveier: Maschmanns hjemmelagde sauser

Løft dine hjemmelagde retter med Maschmanns fristende utvalg av ferske sauser og dressinger. Fra den klassiske Bearnaise til den eksotiske Yaki Niku G...
21.01.2025

Håndverksbrød: En smakfull reise tilbake til tradisjonene

Håndverksbakt brød: En smakfull reise tilbake til tradisjonene. Opplev forskjellen med ekte, næringsrikt brød laget med omsorg og tid. Godt for kropp ...
15.01.2025

Spis mat etter trafikklysmodellen: En enkel guide til sunnere kosthold

Trafikklysmodellen er en forenklet versjon av NOVA-klassifiseringen, som deler mat inn i kategorier basert på graden av prosessering.
14.01.2025

Tom Khai Gai - aromatisk Thai-suppe

Tom Kha Gai er en smaksrik kyllingsuppe med galangal. Bokstavelig talt. "Tom" betyr suppe, "Kha" betyr galangal, og "Gai" betyr kylling på thailandsk....
14.01.2025

Slik steker du loin av torsk / skrei helt perfekt

Perfekt stekt skrei-loin: Stek i teflonpanne på 70% varme i 3 min. Tilsett hvitvin, aromater. La hvile under lokk i 5 min. Sjekk kjernetemperatur.
13.01.2025

Varm sjokolade

Sjokoladedrikk av høy kvalitet er en favoritt blant mange. Ved å bruke premium sjokolade som Valrhona, får du en mer intens smaksopplevelse. Kombinasj...
13.01.2025

5 ting du ikke må gjøre når du lager risotto

Du har kanskje vært der,  gjort alt riktig i prosessen med å lage risotto, likevel så er risottoen for bløt og grøtete eller tørr og kjedelig. Det ble...
09.01.2025

Curry in a hurry

Thailandsk kyllinggryte med grønn curry, en rask og smaksrik rett med kylling, kokosmelk, grønnsaker og aromatiske krydder. Enkel å lage hjemme på und...
02.01.2025

Soffritto - hemmeligheten bak smakfull matlaging

Soffritto er en grunnleggendel, men ofte undervurdert del av italiensk matlaging. Denne smakfulle blandingen av løk, gulrot og selleri danner grunnlag...
01.01.2025

Maschmanns 27 tips til nyttårsfesten

Alt fra aperitivos når gjestene kommer, forretter, mellomretter, ost, dessert, godteri, nattmat til maten dagen derpå.
29.12.2024

Anekdote til senking av arbeidsmoralen

Heinrich Bölls klassiske novelle «Anekdote til senking av arbeidsmoralen» fra 1963 utspiller seg i en idyllisk havn ved Europas vestkyst. Gjennom en t...
25.12.2024