Blog

Hjemmelagede majoneser og sauser

Kjøp deg en fordel på kjøkkenet med Maschmanns hjemmelaget De gode hjelperne på Maschmanns er de ansatte men også de små boksene du finner i kjøledisken i Markedet. Flere ti-talls smaker av majoneser, sauser og dressinger i en herlig fargepalett. Over finner du 19 kalde sauser. De kan du legge på bearbeidet kjøtt, sjømat og…

desember 04, 2024

Ribbe fra Maschmanns

RIBBE FRA UTVALGTE GÅRDER I VESTFOLD Maschmanns Selection er ribbe som kommer fra nøye utvalgte gårder i Vestfold. Denne ribben har en ideell balanse mellom fett og kjøtt, og med god marmorering. Ribben er middels tykk som gjør det enkelt å oppnå riktig steketid og sprø svor. Fersk ribbe er tilgjengelig i kjøttdisken gjennom hele…

desember 03, 2024

Maschmanns pinnekjøtt 2024

Maschmanns utvalgte pinnekjøtt Årets pinnekjøtt kommer fra lam som har beitet på høyfjellet og inne i Vestlandsfjorder. Klima, rase, kulturlandskap og bøndenes håndverk setter et unikt preg på årets pinnekjøtt fra Maschmanns. RELATERT: Les mer Norske saueraser: Spælsau | Gammel Norsk Spælsau |  PINNEKJØTT FRA RONDANE GARDSMAT URØKT | lammeribbe og bog Av rasen gammel norsk spælsau som har…

november 26, 2024

Er frokost dagens viktigste måltid?

Påstanden om at frokosten er dagens viktigste måltid er ikke vitenskapelig begrunnet men et «reklame-utsagn» fra matindustrien. Nyere forskning viser at alle må ikke bryte nattfasten (breakfast) på morgenen. Er du ikke sulten, går det helt fint å utsette måltidet. Les historien om dagens to sannheter, en fra matindustrien og en fra nyere forskning. RELATERT…

november 25, 2024

Hvordan velger du vin til et spesifikt måltid?

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=»»][/vc_column_text][vc_single_image image=»41561″ img_size=»full» css=»»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=»»] Hvordan velger du vin til et spesifikt måltid? Vi utfordret Maschmanns sommelierer om valg av vin til mat.  Restaurantsjef Michal Partyka og daglig leder Heidi Hjertø tok utfordringen og delte velvillig om mat, vin, lukt og smak. Heidi: – Ikke så lett å kortfatte dette: Fokuser på hoved ingrediensen…

november 17, 2024

Livets prioriteringer

[vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»1/3″][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_single_image image=»41277″ img_size=»large» css=»»][vc_column_text css=»»] Livets prioriteringer En professor stod foran sine studenter med en del effekter foran seg. Da forelesningen begynte, tok han uten å si noe frem et tomt syltetøyglass, og fylte det med stein. Glasset fylles Da det ikke var plass til flere steiner, spurte han: «Er glasset fullt nå?»…

oktober 16, 2024

Oksehalesuppe med rotgrønnsaker

Oksehalesuppe er fabelaktig høst- og vintermat. Rå oksehaler, rotgrønnsaker og nok tid gir en smaksrik suppe vel verdt å vente på.

oktober 12, 2024

Maschmanns og Karenslyst

Navnet Karenslyst startet med tyskeren Johan Heindrich Maschmann som forelsket seg og giftet seg med Karen Sverdrup i Christiania tidlig på 1700-tallet. De kjøpte seg et hus innerst i Bestumkilen. Eindommen ble fort døpt Karenslyst etter apoteker Maschmanns vakre kone Karen.

oktober 11, 2024

Fast følge. Vi tester tre gode fastoster

Fast følge. Vi tester tre gode fastoster Wrångebäck, Chällerhocker og Beaufort Chalet d’alpage Fastost er mer enn Norvegia og Jarsberg 🙂 På Maschmanns står fastoster for nesten 70% av totale ostesalget.  Parmigiano Reggiano troner øverst på pallen. Hvitosten har vært og er et trofast fast måltidsfølge i flere generasjoner her i landet. Jarlsberg, vår mest…

oktober 09, 2024

Bestemors eplekake

Bestemors eplekake: En nostalgisk smakssreise Dykk ned i en verden av søte minner og fristende aroma med denne klassiske eplekaken. Med sin sprø mørdeigsbunn, kremete fyll og karamelliserte epler, er dette en dessert som bringer frem smilet hos både store og små. DETTE TRENGER DU: Mørdeig: 120 g kaldt smør i terninger 100 g melis…

oktober 07, 2024