Slik tilbereder og spiser du artisjokk
Artisjokk kokes i lettsaltet vann med salt, sitron og laurbærblad til artisjokken er mør. Riv av bladene og legg de opp på et fat. Hjertet i midten er hårete og må renses. Nyt kjernen i stilken og hjertet. Server med hollandaise.
KOKE ARTISJOKKEN
Kok grønnsaken som du koker poteter. Du koker til "de er ferdige", det vil si en kniv går greit igjennom stilken. Ha salt, sitron og laurbærblad i kokevannet.
SKRELLE AV BLADER
De nederste bladene er litt grove fjern de. Resten av bladene tar du av og legger opp på tallerken.
ARTISJOKKBLADER MED HJERTE
Når du har skrelt av bladene sitter du igjen med selve kjernen eller hjerte. Her må hårene fjernes før du kan nyte hjertet.
RENSE ARTISJOKKKHJERTE
Hjertet på artisjokken er dekket med hår. Bruke en skje eller kniv og fjern alle hårene.
SERVERE ARTISJOKKEN
La den kokte artisjokken renne av og avkjøles. Legg den så på en tallerken med en god hjemmelaget hollandaise, gjerne fra Maschmanns.
FERDIG TILBEREDT OG SPISEKLART
Bladene er spiseklare. Dypp den nederste delen av i hollandaise og gnag av kjøttet nederst. Stilken og hjerte, del de i biter og nyt som de er eller med hollandaise.
Artisjokk kokes i lettsaltet vann med sitron. Skrell av bladene og rens hjertet i midten. Spis bladene og hjertet