STORE KJØTTSTYKKER PÅ GRILLEN
Grilling av kjøttstykker med bein, fra 800 gram opp til 2 kg
RELATERT INFORMASJON:
Kjernetemperaturer på hvilt kjøtt
5 GODE GRILLRÅD
1
Bruk romtemperert kjøtt
– ta det ut av kjøleskap og la det ligge på benken 1-2 timer
2
Bruk to soner på grillen
– direkte og indirekte varme.
Grill kjøttet på direkte varme for å skape
en god stekeskorpe. Flytt så kjøttet over på den indirekte delen
og grill videre på lavest mulig temperatur.
3
Bruk lokk,
det skaper stabil og jevn varme
4
Husk at kjernetemperaturen ofte stiger
med flere grader etter grilling.
Alt avhengig av hvor høy den indirekte varmen har vært.
Prøv deg frem.
5
La kjøttet hvile lenge nok
slik at kjøttsaften får fordelt seg i hele kjøttstykket.
OM KJERNETEMPERATURER:
Kjøttstykket som vist over er perfekt når kjøttet
er ferdig hvilt og har en kjernetemperatur på 54ºC
Om du griller ute og med indirekte varme lavest mulig
ned mot 60ºC, kan du ta ut kjøttet på anbefalt kjernetemperatur
Pakker du inn kjøttet i folie og et håndkle kan du la det hvile
opp til en halv time og beholde varmen.
Kjøttsaften vil fordele seg og gi et mer saftig resultat.