21/11: Maschmanns pinnekjøtt fra Hardanger, omtalt i DN - ankommer Markedet mandag ettermiddag. Les mer

Published: 20.11.2025

Maschmanns pinnekjøtt 2025

Årets pinnekjøtt kommer fra lam som har gått slik lam alltid har gått: høyt til fjells, ned i fjordene, gjennom vær, vind og beite sikt på urter. Klima, rase, kulturlandskap og godt håndverk setter sitt tydelige preg på smaken – slik det skal være. Om du kjøper en hel side med pinnekjøtt, deler vi det gjerne opp for deg.

MASCHMANNS UTVALGTE PINNEKJØTT

Ankommer Maschmanns på ettermiddagen mandag 24/11

Vindtørket pinnekjøtt fra Hardanger | Kr 699,-/kg

Hele lammeribber – delte og hele sider

Laget i Granvin i Hardanger. Spælsau-lammene beiter gjennom sommeren på fjellet og Hardangervidda. Etter slakt i Førde sorteres de beste sidene ut og får henge på luftige gårdsloft i 4–6 uker – etter vær, vind og gammel skikk.

Tilberedning:
• Beregn 350–500 g per porsjon
• Utvanning: 18-22 timer, stille vann
• Damping: ca. 3 timer

Pakkes i 1,4–1,8 kg. Hele sider finnes også i markedet.

Eldhusrøkt pinnekjøtt fra Hardanger | Kr 699,-/kg (Best i test i DN)

Ankommer Maschmanns på ettermiddagen mandag 24/11

Lammesider av spælsau fra Hardanger og Hardangervidda, sortert for fylde og kvalitet. Røkt i moderniserte eldhus hos Vossa Kjøt, på orreved som gir en rund og varm aroma – en røyk som sitter i veggene, og i smaken.

Tilberedning:

  • Beregn 350–500 g per porsjon
  • Utvanning: 18–22 timer, stille vann
  • Damping: ca. 3 timer

Pakkes i 1,4–1,8 kg. Hele sider finnes også her.


Pinnekjøtt lam av villsau fra Ytre Sogn | Kr 799,-/kg

Lammene beiter lyng i sjøkanten. Lite eksklusivt parti. Selges som hele sider inkl. bog. Denne selges over disk i kjøttdisken. 


Alberts pinnekjøtt av fjellam fra Ryfylke | Kr 799,-/kg - Urøkt - Lammeribbe og bog

Spælsau fra utvalgte gårder i Ryfylke foredles hos Albert Idsøe i Stavanger – et navn med lange tradisjoner. Lammene går i Ryfylke-heiene; de fyldigste blir valgt ut til Albert-pinnekjøttet.

Tilberedning:

  • Beregn 350–500 g per porsjon
  • Utvanning: 18-24 timer, stille vann 
  • Damping: ca. 3 timer