Skinke som får deg til å gråte av glede – Domecq er hos oss 20.–21. juni. Les mer

Published: 10.06.2025

Paella med Kylling fra Hovelsrud

Paella er en klassisk spansk risrett. Denne oppskriften bruker økologisk kylling fra Hovelsrud Gård, som gir retten ekstra smak og kvalitet.

Du trenger

  • 1 pose Paella-blanding (Bombaris, safran og krydder)
  • 1,5 dl olivenolje
  • 1 kyllinglår fra Hovelsrud (med eller uten bein, skåret i biter)
  • 100 g paprika (i lange biter)
  • 100 g grønn squash (i terninger)
  • 8 dl kyllingkraft (5,5 dl hvis du bruker lokk)
  • ½ sitron
  • 1 liten bunt persille


Slik gjør du

  1. Finn fram alle ingrediensene.
  2. Bruk en stor stekepanne eller paellapanne.
  3. Varm olivenoljen og stek kyllingen til den får farge.
  4. Ha i paprika og squash. La det steke litt.
  5. Rør inn paella-risen.
  6. Hell på kyllingkraften og la det koke i ca. 18 minutter, til risen er nesten ferdig.
  7. Øk varmen litt så det lages en gylden skorpe i bunnen (ikke brent).
  8. Skru av varmen. Press over sitronsaft og dryss på hakket persille.
  9. Legg på lokk eller et håndkle og la det hvile i 3–5 minutter.
  10. Server rett fra pannen med en stekespade.


Tips

  • Vil du ha sjømat i paellaen? Stek sjømaten først, legg til side, og ha den i pannen på slutten av steketiden.
  • Bomba-ris er best, men risottoris fungerer også.
  • Ikke rør i paellaen etter at du har hatt i risen og kraften!