Åpningstider i Sommer: Matmarked 11–18, Bakeri 10–22 ( 7. juli –10. august.)

Published: 26.06.2025

Pesto alle Genovese

Ekte pesto starter med ekte råvarer. Hos Maschmanns finner du alt du trenger: fersk basilikum, Parmigiano Reggiano, pinjekjerner og økologisk olivenolje fra Liguria.

Pesto alla Genovese – med mengder

Ingredienser til ca. 4 personer:

  • 50 g frisk basilikum (ca. 2 store never med blader, uten stilk)
  • 30 g pinjekjerner
  • 1 lite fedd hvitløk (mild type – eller ½ fedd hvis den er sterk)
  • 35 g revet Parmigiano Reggiano
  • 15 g revet Pecorino Sardo (kan erstattes med mer parmesan)
  • 1/2 ts grovt havsalt (males i morteren sammen med hvitløken)
  • 100 ml extra virgin olivenolje (helst Taggiasca eller annen mild, fruktig variant)


Fremgangsmåte – Tradisjonell (morter):

  1. Start med hvitløk og salt: Knus hvitløk og salt i morteren til du får en fin pasta.
  2. Tilsett pinjekjernene og mal videre til det blir glatt.
  3. Ha i basilikumen gradvis. Ikke riv bladene, bare knus dem i sirkelbevegelser til det hele blir grønt og aromatisk.
  4. Rør inn osten(e). Bland til det blir en jevn masse.
  5. Spe med olivenoljen i en tynn stråle mens du rører, til alt er emulsifisert og glatt.


⚠️ Blendervariant (hvis du må):

  • Bruk iskalde ingredienser (eller isbiter) for å bevare grønnfargen.
  • Pulser kort – ikke kjør for lenge, da blir pestoen varm og bitter.