Høstens beste – samlet på ett brett
250 g Løyrom Kalix “First Harvest”
Subtil og elegant med små, sprø rogn. Ren finesse fra de aller første ukene av sesongen.
En båt, en skipper – en liten «cuvée affinée», som Håkan i Eskelhem sier.
Kalix – beskyttet opprinnelse:Løyrom fra lagesild – en liten laksefisk kjent for sine utsøkte rognkorn i Sverige (Kalix) og Norge (lågåsild i Mjøsa).
Siden 2010 er Kalix-løyrom en beskyttet betegnelsesordning (PDO), og kun rogn fra lagesild fisket i Kalix-området kan bære navnet.Kjennetegn: ren smak, klar farge og utsøkt jevn kvalitet.
100 g • 500 g Løyrom Kalix
Kremet og delikat med rik, avrundet smak.Balansert sødme og salt, med en lang og elegant avslutning.
Lagesild fra Kalix:Lever i brakkvannet der Bottenviken møter elvene rundt Kalix.Det rolige, næringsrike miljøet gir mild smak, ren tekstur og utsøkt kvalitet.
100 g Lørom Bottenviken
Fisket på finsk side av Bottenviken. Nøye saltet, med litt større rogn som gir tydelig sprøhet og ren eleganse.
100 g Sikkeviar fra Aursunden – “Lundgubbens”
Små, spenstige korn – mild, ren smak og frisk mineralitet.Fisket av av far og sønn i klart, kaldt fjellvann 690 moh.