En enkel og smakfull risotto hvor kantarellene får skinne. Denne metoden krever minimalt med røring – du koker risottoen på 10 minutter med lokk. Perfekt når kantarellsesongen er på sitt beste.
Ingredienser (4 porsjoner)
- 200 g sesongens kantareller
- 200 g Acquerello risottoris (eller annen risottoris av høy kvalitet)
- 6 dl god buljong (f.eks. Gli Aironi Brodo)
- 50 g smør fra Røros, kjøleskapskaldt, i terninger
- 50 g nyrevet Parmigiano Reggiano Vacche Rosse
- 2 ss ekstra jomfru olivenolje
- Persille til pynt
- Salt og pepper
Slik gjør du
Stek kantarellene
- Børst soppen ren for jord og rusk.
- Stek i en tørr, middels varm panne i ca. 2 minutter uten å røre.
- Rist lett på pannen, og stek videre til soppen har sluppet væsken og blitt tørr.
- Tilsett en klatt smør, glaser soppen og smak til med salt og pepper.
- Ta pannen av varmen.
Lag risottoen
- Varm buljongen i en kjele.
- Ha olivenolje i en gryte med tykk bunn og glassér den uskyllede risen lett.
- Tilsett varm buljong (forhold 1 del ris, 3 deler buljong).
- Kok opp, rør en gang, sett på lokk og småkok i 10 minutter.
- Vend inn kalde smørterninger og nyrevet parmesan. Sett på lokk og la hvile i 5 minutter.
- Grovhakk 2/3 av de stekte kantarellene og bland inn i risottoen.
Server
- Legg opp risottoen på tallerkener.
- Pynt med resten av kantarellene og litt persille.
- Server umiddelbart.