Published: 06.08.2025

Rørefri risotto med smørstekte kantareller

En enkel og smakfull risotto hvor kantarellene får skinne. Denne metoden krever minimalt med røring – du koker risottoen på 10 minutter med lokk. Perfekt når kantarellsesongen er på sitt beste.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 200 g sesongens kantareller
  • 200 g Acquerello risottoris (eller annen risottoris av høy kvalitet)
  • 6 dl god buljong (f.eks. Gli Aironi Brodo)
  • 50 g smør fra Røros, kjøleskapskaldt, i terninger
  • 50 g nyrevet Parmigiano Reggiano Vacche Rosse
  • 2 ss ekstra jomfru olivenolje
  • Persille til pynt
  • Salt og pepper


Slik gjør du

Stek kantarellene

  1. Børst soppen ren for jord og rusk.
  2. Stek i en tørr, middels varm panne i ca. 2 minutter uten å røre.
  3. Rist lett på pannen, og stek videre til soppen har sluppet væsken og blitt tørr.
  4. Tilsett en klatt smør, glaser soppen og smak til med salt og pepper.
  5. Ta pannen av varmen.

Lag risottoen

  1. Varm buljongen i en kjele.
  2. Ha olivenolje i en gryte med tykk bunn og glassér den uskyllede risen lett.
  3. Tilsett varm buljong (forhold 1 del ris, 3 deler buljong).
  4. Kok opp, rør en gang, sett på lokk og småkok i 10 minutter.
  5. Vend inn kalde smørterninger og nyrevet parmesan. Sett på lokk og la hvile i 5 minutter.
  6. Grovhakk 2/3 av de stekte kantarellene og bland inn i risottoen.

Server

  • Legg opp risottoen på tallerkener.
  • Pynt med resten av kantarellene og litt persille.
  • Server umiddelbart.