Pinnekjøtt: foto: Nortura

Pinnekjøtt dampet i eplesaft

11/10/2014

PINNEKJØTT DAMPET I EPLESAFT

Ved å dampe pinnekjøttet i eplesaft oppnår du en
flott friskhet og syre som balanserer mot fettet i pinnekjøttet.

RELATERTE LINKER:
Maschmanns Pinnekjøtt 2024

SLIK LAGER DU PINNEKJØTT:

(Husk å vanne ut pinnekjøttet i 18-24 timer og skift vannet etter ca 5 timer,
før du går i gang med å tilberede måltidet)

Beregn 4-500 gram per porsjon

Hell to like deler vann og eplesaft opp til rist/pinne nivå

Damp med lokk i 2 timer til kjøttet løsner fra beina

Bruk kraften til å spe rotmosen til en myk og
saftig konsistens.(10%potet-10% gulrot-80% kålrot)

VARIANT!
Al dente kokte rotfrukter i staver som du surrer i litt smør
og honning gjør seg som garnityr til rotmosen.
Rødbeter, pastinakk, sellerirot er gode rotvalg!

Smak til med litt smør, pepper og muskat.
Vær forsiktig med salt siden kraften allerede inneholder mye salt.

Skru på stekeovnen med maks overvarme, og plukk ut de feteste
kjøttstykkene som du griller i  langpannen, til de blir gyldne og brune i fettet.

Server med sjyen fra kjelen samt rørte tyttebær.
Søt og sterk sennep er også et must på bordet.