WINERSCHNITZEL
Østerrikes nasjonalrett er basert på gode råvarer og aller helst kalvekjøtt.
Klassisk topping er sitron, kapers og ansjosfilet. Server gjerne med
grønne erter, kokte poteter og klaret smør. Maschmanns lager
wienerschnitzel på tirsdager og selger så lenge beholdningen rekker.
SLIK LAGER DU WIENERSCHNITZEL
DETTE TRENGER DU TIL 4:
Kalv ytrefilet
(beregn 150 gram pp)
5 ss med klaret smør
(Varm opp smøret og fjern bunnfallet)
50 gram hvetemel på en tallerken
2 egg, vispet i skål
3 dl med brødrasp på en tallerken
4 ss god olje
4 ansjosfileter
4 ts kapers
Salt
SLIK GJØR DU:
Bank kalvefileten flat med en kjøtthammer.
(Om du ikke har en kjøtthammer, kan du legge stykkene i en
plastpose og bruke et kjevle å banke filetene flate.)
Tykkelsen på filetene skal være ca 7 mm.
Salt filetene og vend filetene i mel, rist av overflødig mel,
vend de så i eggeblanding og så til slutt brødkrummen.
KJØP GJERNE SCHNITZELEN FERDIG
OG STEKEKLAR FRA MASCHMANNS
– kjøttavdelingen lager schnitzel hver tirsdag og selger
så lenge beholdningen rekker
Stek de halvannet minutt på hver side på middels/høy varme.
Legg de over på et stykke kjøkkenpapir før de
legges over på en varm tallerken.
Klassisk tilbehør er sitron, kapers og ansjos.
Server med grønne erter, kokte poteter og klaret smør.