Vi holder åpent på Kristi Himmelfartsdag og 2. Pinsedag. Matmarked 11-18, Bakeri 9-22

pork shoulder

Utbeinet svinebog av smågris med gode smaksettere

3/29/2017

UTBEINET SVINEBOG AV SMÅGRIS MED GODE SMAKSETTERE

Smågris / pork shoulder egner seg ypperlig til å bake i ovnen

Utbeinet bog/pork shoulder av smågris (25- 30 kg)
Kjøtt fra smågris er mildt og godt i smaken.
Tilbered gjerne kjøttet slik de gjør det i sør i Europa,
med spennende smaker og farger.
 

DETTE TRENGER DU:
( 6- 8 personer)

1 bog av smågris
1 stor fennikel i løvtynne skiver
1/2 agurk
2 appelsiner
3 tomater
1/2 issalat
50 g hasselnøtter
Salt
sort pepper
Olivenolje og muskatell eddik
rosmarin

SLIK GJØR DU: 

Strip skinnet i skive-retningen og gni inn med salt og sort pepper.
Legg i langpanne/ildfast form og ha på 6 dl vann.
Ha over 25 g tørket steinsopp, 1 appelsin i skiver, 2 hele hvitløk i skiver,
50 g hasselnøtter fra Piemonte samt litt rosmarin.
Dekk med folie og sett i ovnen
130 – 150 grader i 2 timer.

Ta av folie og stek på
180 grader i ca 1 time.

Server med saltkokte småpoteter

(1 kg potet, 3 ss salt, 2 liter vann)

og fennikel/appelsin salat.

Bland fennikel, appelsin, agurk, salat og nøtter sammen.
Smaksett med god olivenolje, O-Med Muscatel Eddik
salt og pepper.

DRIKKE
Til bog av smågris

ALKOHOLFRITTT

RIngi Gravensten fra
VIN

Vi foretrekker å drikke hvitvin til denne retten, helst riesling
– Tørr riesling og svinekjøtt er generelt ofte gode matcher «grisling».
Innslag av appelsin, fennikel og hasselnøtter gjør det enda mer hvitvinsvennlig.
Vi velger gjerne en tørr riesling, men vi ønsker oss en av den mer fruktdrevne stilen
for å treffe innslagene av frukt i tilbehøret.

Riesling Bechtheimer 2014 fra Weingut Dreissigacker i Rheinhessen i Tyskland
lager fantastiske viner med mye fruktighet, god mineralskhet, høy syre
og en urtepreget finish som vi mener vil treffe denne retten perfekt!