Skreimølje, norsk tradisjonsmat med unike råvarer som skrei, lever og rogn.
Vandretorsken også kalt skrei, vandrer ned til norskekysten i årets første tre måneder. Lag skreimølje med lever og rogn. Husk gode mandelpoteter og gulrøtter. Dette er smaken av Norge, tradisjonsmat og festmat på sitt aller beste.
RELATERTE OPPSKRIFTER: Skreiloins med potetpuré
SKREIMØLJE: DETTE TRENGER DU TIL 4:
1½ kg fersk skrei i skiver
300 g lever av skrei
½ kg rogn av skrei
12 mandelpoteter
4 gulrøtter
Salt
hel pepper
eddik
SKREIMØLJE: SLIK GJØR DU:
SKREI – Kok opp rikelig med vann tilsatt salt, ½ dl pr. liter vann. Trekk kjelen vekk fra varmekilden og legg i skiven av skrei. Kok opp igjen. Trekk kjelen til side og la skreien trekke i 5 minutter.
LEVER – Rens leveren. Kok i vann (hai vann slik at den dekker leveren) tilsett 1 ts salt, ½ ts eddik og 4-5 pepperkorn pr.desiliter vann. Kok opp vannet med eddik, salt og pepperkorn. La alt trekke i 20 minutter.
ROGN – Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokinga. Legg den i kokende vann tilsatt 1 ss salt pr. liter vann. La den trekke i 30 minutter.
Server med kokte poteter og gulrøtter.