shabu-shabu hos Maschmanns på Skøyen

Shabu-Shabu

3/11/2019

Enkelt sagt, denne retten med det morsomme navnet stammer fra nabemono, eller japansk varmekanne. Shabu-shabu er papirtynne skiver av mørt kjøtt av wagyu og friske grønnsaker tilberedt sammen i en stor åpen gryte. Ingrediensene blir kokt sammen før servering.

SLIK LAGER DU SHABU-SHABU (4 personer)

Shabu-shabu er Wagyu-kjøtt i  tynne skiver, sopp og gode grønnsaker.

 

DETTE TRENGER DU  TIL 4 PERSONER:

  • God varm oksekraft i en gryte.
  • 600 gram kjøtt av wagyu i skiver
  • 2 løk, grove båter
  • 100 g Shitake-sopp
  • 1/2  kora-kål
  • 1 pk shimeij-sopp
  • 1 pakke spinatblader

Slik lager du dipsaus: 

DIPSAUS = SESAM / CHILI / SOYA. (Goma No Tare)

  • 100 gram ristede sesamfrø kjøres til pure
    > Bland inn:
  • 1 dl. soya saus
  • 1 dl riseddik / Mirin
  • 2 ss sukker
  • 1 ts chili-olje
  • 2 dl. Vann (kraft)

GODT TILBEHØR:

Japansk naturell kokt ris (sushi-ris kvalitet.) 

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.