SALADE NIÇOISE
Salat fra Nice er en herlig fransk klassiker med egg, tunfisk, ansjos og salat. Med gode råvarer samt bruke litt tid på å legge opp salaten blir dette fryd både for øye og gane. Nytes gjerne med et glass avkjølt rosevin fra det sørlige Frankrike.
Flere klassiske salater: Cæsar Salat | Caprese
DETTE TRENGER DU TIL 4:
- 4 egg
- 4 poteter
- 150 g aspargesbønner
- 400 gram tunfisk (fersk eller hermetisk fra Minerva)
- 4 tomater i båter
- ½ slangeagurk i terninger
- 1 liten rødløk i ringer
- 50 g sorte olivener
- 4 ts kapers
- 4 never med mikset salat
- 8 ansjosfileter
- 1/2 stangselleri, grovhakket
- 1/2 rød paprika, grovhakket
- frisk basilikum til pynt
SLIK LAGER DU DRESSINGEN:
- 1 dl ekstra virgin olivenolje
- 3 ss hvitvinseddik
- 2 ts dijonsennep
- 1 fedd hvitløk hakket
- ½ ts sukker
- grovmalt svart pepper
Bland sennep, eddik, sukker og hakket hvitløk i en bolle. Spe med olje mens du visper til det tykner. Kvern i sort pepper.
SLIK GJØR DU:
- Kok eggene til de er «smilende", 6-8 minutter.
- Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt.
- Skrell eggene og del dem i båter.
- Bruk gjerne fersk tunfisk til Salade Niçoise. Fisken saltes og pepres før den stekes hurtig på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
- Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene.
- Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og avkjøl.
- Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle.
- Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, stangselleri, paprika, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og mikset salat.
- Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.
- Bland dressingen og hell den over salaten like før servering.