Tartar av laks

Laksetartar

5/15/2015

LAKSETARTAR

Tartar av økologisk laks er godt, lettlaget, sunt og elegant.
Siden det meste kan gjøres på forhånd og du kan boltre deg i visuelle effekter.
Og er tartaren basert på fersk laks blir dette en vinner. Velg mellom olivenolje eller
rømme som bindemiddel. Du får garantert knallrespons på et av alternativene.

(Forrett til 4-5 eller middag til 2, Passende vin: Chablis)

DETTE TRENGER DU:

300 gram fersk renskåret laksefilet (gjerne økologisk)

2 ts maldon salt eller kvernet havsalt

Kvernet hvit pepper

1-2 dl ekstra virgin olivenolje ufiltrert

Saften av 1-2 lime

litt gressløk

Litt dill og ørretkaviar

1/2 rødløk som finhakkes

2 dl Røros Rømme

SLIK GJØR DU:

Finhakk laksefileten med en skarp kniv og ha dette i en bolle

Tilsett finhakket rødløk og gressløk, salt og pepper

Bland godt og vend inn olivenoljen og limesaften

Smak til og form til delikate egg, runde medaljonger eller rektangulære kuber

Server med toast, frisk grønn salat og avocado

VARIANT:

Vil du variere eller bruke tartaren som en hovedingrediens, kan du med enkle grep lage to varianter

Bland alt unntatt olivenoljen, som først beskrevet, og del dette i to boller

Deretter blander du olivenolje (1/2 mengde) i en bolle og stivpisket rømme i den andre bollen

I tartaren med rømme kan brukes litt frisk dill og ørretkaviar

Anrett delikat på samme tallerken