GAZPACHO
Gazpacho er en kald grønnsakssuppe med opphav i Andalucia.
Suppen kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig ingrediens i suppen.
DETTE TRENGER TIL 4.
20 tomater
2 stengler bladpersille
1/2 agurk, skrelt og fri for kjerner og delt i biter
1 fedd hvitløk
1 ts hvitvinseddik
Salt
pepper
SLIK GJØR DU:
Fyll ca 3 liter med vann i en kjele og kok opp.
Skjær et kryss i tomatene og legg det i det kokende vannet i 20 sekunder
Avkjøl under kaldt vann og fjern skinnet
Sett to tomater til side
Blend de resterende 18 tomater, hvitvinseddik, hvitløk, salt og pepper
Kjør suppen glatt med en blender
Rens de 2 tomatene, og skjær i små terninger sammen med bladpersille og agurk
Ha grønnsakene dype tallerkener og hell over den kalde suppen