gazpacho

Gazpacho – kald tomatsuppe

6/7/2016

GAZPACHO

Gazpacho er en kald grønnsakssuppe med opphav i Andalucia.
Suppen kan lages av ulike råvarer, men tomat er som regel en viktig ingrediens i suppen.

DETTE TRENGER TIL 4.

20 tomater

2 stengler bladpersille

1/2 agurk, skrelt og fri for kjerner og delt i biter

1 fedd hvitløk

1 ts hvitvinseddik

Salt

pepper

SLIK GJØR DU:

Fyll ca 3 liter med vann i en kjele og kok opp.

Skjær et kryss i tomatene og legg det i det kokende vannet i 20 sekunder

Avkjøl under kaldt vann og fjern skinnet

Sett to tomater til side

Blend de resterende 18 tomater, hvitvinseddik, hvitløk, salt og pepper

Kjør suppen glatt med en blender

Rens de 2 tomatene,  og skjær i små terninger sammen med bladpersille og agurk

Ha grønnsakene  dype tallerkener og hell over den kalde suppen