Elg, elgbiff

Elgbiff

10/5/2016

ELGBIFF

Markedet har flotte steker og fileter av elg. Hva med en deilig elgbiff i helgen med litt steinsopp- eller viltsaus til. Biffer, fileter og saus får du kjøpt i Markedet nå. 

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 4 x 200 g’s biffer av elg ytre- eller indrefilet 
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper, grovkvernet (gjerne økologisk Trio Noir fra Herbaria.)
  • 2 ss Smør fra Røros (til steking.)

 

SLIK GJØR DU:

  • Det er viktig å la de renskårne kjøttstykkene ha romtemperatur før steking. La det ligge en halv time på benken etter at du har tatt det ut fra kjøleskapet.
  • Ha smøret i ei god tykkbunnet stekepanne, og la panna bli litt mer enn middels god og varm, men ikke så varm at smøret blir brent.
  • Krydre biffene med salt og pepper rett før de legges i panna. Stek pent og rolig til kjøttet har fått en gylden brunfarge, snu biffen, stek videre.
  • Når biffen har fått en flott stekeskorpe og brunfarge, tar du kjøttet vekk fra varmekilden og lar det hvile på benken i 2-3 minutter.
  • Ha biffen inn i en forvarmet ovn på 225 grader, stek biffene videre i stekeovnen på midt i ovnen til kjøttet begynner å svulme opp etter rundt 6-7 minutter.
  • Ta ut biffene hvile like lenge som den har stekt, ca. 10 minutter og gjerne litt mer.
  • Elgbiff kan gjerne varmes opp 2-3 minutter rett før servering.