BLÅSKJELL MED TOMAT OG TRØFFEL
Blåskjell med italiensk vri
Middag til 2 eller forrett til 4
DETTE TRENGER DU:
- 1 kg blåskjell
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 dl olivenolje
- 80 gram sellerirot
- 4 cm purre
- 1 ts tomatpure
- 10 cherrytomater
- noen dråper trøffelolje (eller aller beste frisk revet trøffel)
- kvernet hvit pepper
- 3 dl kremfløte
- 1 dl hvitvin
- 1 sitron
- litt bladpersille
SLIK GJØR DU:
- Skrubb og skyll blåskjellene
- Finsnitt hvitløken
- Finskjær sellerirot, chili og purre i korte tynne strimler
- Del tomatene i to
- Varm en kjele med plass til blåskjellene og litt til
- Ha i olivenoljen og fres hvitløk, chili, sellerirot og purre
- Når grønnsakene er blitt gyldne i fargen har du i tomatpure og tomater
- La alt frese i 20 sekunder, ha så oppi blåskjell, hvitvin, fløte og trøffelolje og legg på lokk
- Finhakk persille
- del sitronen i 4 og fjern steinene
- Sjekk kjelen med blåskjell. Blåskjellene er ferdig når dampen siver ut på siden av lokket
- Ta av lokket, ha over hakket persille og skvis over sitronsaft
- Vend alt forsiktig sammen
- Server i dype skåler
- Husk landbrød og godt smør