ARTISJOKK
Artisjokk er en artig sak du kan blande med mange smaker.
Det enkleste er å svitsje artisjokken i olje, hvitløk og sitron,
koke litt inn med hvitvin og syde litt i en god kraft.
RELATERT: ARTISJOKK OG SITRONSALAT
EKSTERN LINK: Artisjokk info på Wikipedia
DETTE TRENGER DU:
( 4 personer)
Saften av en halv sitron
4 artisjokker
renset i båter
1/2 sitron
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 dl tørr hvitvin
(evt. grønnsakskraft)
3/4 dl grønnsakskraft
SLIK GJØR DU:
Ha vann og sitronsaft i en bolle og la det ligge i 10 minutter.
Varm olje i en dyp panne eller kjele, surr grovhakket hvitløk i 2 minutter
Tilsett artisjokken og stek under omrøring i 5 minutter
Skvis over sitronsaft og hvitvin og la det koke inn
Demp varmen, slå over kraft,
legg på lokk og la alt syde i 10 minutter
… eller til du lett kan brekke av/løsne
et blad på artisjokken