VANILJESAUS (CRÈME ANGLAISE)
Crème Anglaise er det franske navnet på vaniljesaus og er trolig en av verdens mest populære dessertsauser. Sausen kan du enkelt lage fra bunnen av selv. Belønningen med hjemmelaget vaniljesaus er at den smaker så mye bedre enn industri-sausen du får kjøpt i dagligvarebutikken.
RELATERT: Macedonia di frutta blir enda bedre med hjemmelaget vaniljesaus
- 2,5 dl Fløte
- 2,5 dl Melk
- 1 vaniljestang
- 5 eggeplommer
- 100 gram sukker
Om du tilsetter 2 ss maisennamel i eggedosisen vil du få en vaniljekrem, ypperlig til fyll i kaker.
RELATERT: Rabarbrasuppe | Tiramisu
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen.
Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle.
Hell den varme fløtemelken over bollen med eggeplommene mens du visper.
Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men ikke koke. (ved 80°C tykner sausen.)
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og avkjøl. Dekk med plast for å unngå snerk.