ASPARGES MED HOLLANDAISE
Asparges er grønnsakenes konge. Smakfull elegant i all sin enkelhet.
Himmelsk sammen med en god og hjemmelaget hollandaise.
Mye er sagt om aspargesen:- «Asparges skal kokes til konsistensen
er såpass fast at kvinnen rødmer, men ikke så myk at mannen
blir skamfull!"
Varmebehandling av asparges. Det vanligste er å koke i vann til tyggemotstand i konsistensen,
noen bruker egen kjele for asparges og koker i bunt. En tredje metode er å koke i smør og olje
slik at smakene i større grad blir i aspargesen og ikke kokevannet.
Stjernekokk Geir Skeie viser deg hvordan skrelle
og koke grønn asparges. SE VIDEO
SLIK LAGER DU HOLLANDAISE
DETTE TRENGER DU:
3 eggeplommer
180 gram smeltet klaret smør
sitronsaft
vann
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
med kokende vann, og en bolle/skål til å vispe i.
– I bollen har du 1 teskje klaret smør, de 3 eggeplommene,
1 spiseskje sitronsaft og en spiseskje vann
– Visp hele tiden og veksle mellom å holde bollen over vannbadet og
utenfor mens sausen varmes opp til ca. 40-50 grader(må ikke stivne eller trevles)
men ikke ta med det hvite bunnfallet
(kilde: matartikler.com)