KONSERTKVELD MED MARLEN TJØSVOLL, Onsdag 11. juni kl 1900, 3 retters meny + konsert kr 549,- Husk å bestille bord

vichysoisse

Vichyssoise: Potet- og purreløksuppe

6/6/2016

VICHYSSOISE: POTET- OG PURRELØKSUPPE

Vichyssoise er en kald potet- og purreløksuppe. Lettlaget og kjempegod på varme sommerdager. Velger du å servere suppen varm så kalles den Potage Parmentier.

FLERE KALDE SUPPER: Gazpacho | Agurksuppe | Rabarbrasuppe

DETTE TRENGER DU TIL VICHYSSOISE

(4 PORSJONER)

  • 4  potet i skiver (ca. 5 dl)
  • 5 dl purre, bare det hvite, i tynne ringer
  • 1 l hønsebuljong
  • salt og pepper
  • 1 dl kremfløte

 

SLIK GJØR DU:

  • Ha poteter, purre og hønsebuljong i en kjele og kok det under lokk i 30 min.
  • Kjør blandingen med en blender i 10 sekunder til den er jevn.
  • Hell i fløte og kjør igjen noen ekstra sekunder til suppen blir lett og skummende.
  • Om du vil ha en varm suppe, Potage Parmentier så serverer du suppen nå.
  • Avkjøl suppen helt etter at den er kjørt med blender første gang.
  • Ha i fløte  og kjør til suppen blir luftig og fløyelsmyk.
  • Server kald suppe i skåler, gjerne med et lite sprøtt element.

 

DET LILLE EKSTRA TIL VICHYSSOISE:

  • Strimlet purre som topping
  • sprøstekt chorizo eller bacon
  • Wikipedia om Vichyssoise