Varmrøkt laks på grillen

Varmrøkt laks på grillen

3/16/2015

 

VARMRØKT LAKS

 Hjemmelaget varmrøkt laks som fremdeles er lun, er smaken av norsk sommer. Server med Rømme fra Røros, pepperrot og godt brød. Det er enkelt å røyke laksen selv. Litt varme på grillen, noen røykespon, en god laksefilet, fennikel og pepper og du kan servere hjemmelaget varmrøkt laks på 20 minutter.

DETTE TRENGER DU:
( 4 porsjoner)

1 god neve med røkeflis/spon,
(som har ligget i vann i et kvarters tid)

600-700 g laks filet med skinn

(Velg laks av god kvalitet, villaks,
økologisk laks eller Label Rouge )

50 g sjøsalt
(gjerne Havsnø)

1 ts Fennikelfrø
(gjerne økologisk fra Herbaria)

1 ts hel Pepper,
(Gjerne Indonesisk Cubebepepper fra Herbaria)

 

SLIK GJØR DU:

FORBEREDELSER:

Gni fisken godt inn med saltet, og la den ligge kaldt i 4 timer. Skyll av saltet og tørk fisken godt.

Gni fisken inn med støtt fennikel og støtt pepper og legg laksen på en liten rist.

Når grillen er god og varm, legger du på den fuktige røykeflisen. Sett så fisken på rist høyt i grillen på indirekte varme og lukk lokket.

RØYKETID

er avhengig av temperatur på grillen, alt fra 10 minutter til en halv time.

Prøv å holde varmen nede på lavest mulig temperatur, slik at det blir god og mild røyk smak.

Jo varmere grillen er, jo fortere blir fisken ferdig, smaken blir best om temperaturen er rundt 80℃

Pepperrotrømme lager du slik:

1 beger Røros Rømme
piskes luftig med visp

BLAND INN
2 ss frisk revet pepperrot
3 ss Flytende akasiehonning
og 3 ss Rieseling-eddik

Rør dette godt sammen i en bolle, og ha i rikelig med dill

Server med flatbrød eller nybakt brød