Syltet laks

5/6/2015

laksefilet.raw

 

SYLTET LAKS

Syltet laks er en tradisjonsrik og deilig delikatesse som har fått en ny renessanse.
Våren 1814 hadde eidsvollsmennene ofte syltet laks på menyen.
Syltet laks fikk mye fortjent omtale under 200 års jubileet i 2014.

DETTE TRENGER DU TIL Å SYLTE LAKS:

500 gram laksefilet
(gjerne økologisk)

4 ss grovt salt

TIL LAKEN:

1 dl 7 % eddik
1 dl sukker
2 dl vann
1 laurbærblad
10 pepperkorn
2 nellikspiker
1 stjerneanis
frisk dill

SLIK GJØR DU:

Gni inn laksen med saltet og la det hvile et kvarters tid.
Børst av saltet, fjern bein og skinn på laksen og del
i små biter. Bitene has over på rent glass hvor den kalde laken
has over. Lagres kaldt i kjøleskap i et døgn før servering.

LAKEN:

Kok  opp alle ingredienser til
sukkeret er løst opp.
Avkjøl.

SERVER GJERNE MED PEPPERROTKREM
OG FLATBRØD