Ribollita

Ribollita

1/3/2015

RIBOLLITA  – ITALIENSK RESTESUPPE

Ribollita betyr kokt på nytt, gamle rester blir piffet opp til en deilig suppe, opprinnelig bakt i en form i stekeovnen med rester av brød og grønnsaker som ble smakt til med olivenolje, salt og pepper. Ribollita er perfekt å lage når du skal utnytte rester fra kjøleskapet. Grønnsaker, tomater, rester fra gårsdagens suppe-, taco- eller wok-middag passer. En ribollita blir som regel aldri helt lik, man «tager vad man haver".

DETTE TRENGER DU:

  • Tørt brød
  • Stekte eller kokte grønnsaksrester
  • Stekt bacon / skinke/ salami i biter
  • Rå grønnsaker (f.eks. løk, purre, gulrot)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1 lite kålhode i strimler
  • 1 boks kikerter eller bønner
  • Krydder: persille, salt og pepper
  • 1 sitron
  • extra virgin olivenolje
  • revet parmesan

RIBOLLITA: SLIK GJØR DU:

  • Hakk de rå grønnsakene og hvitløken og surre blank i en gryte et par minutter
  • Tilsett tomatene og gjerne en buljongterning sammen med litt vann
  • Småkok i 10 minutter til al dente
  • Hell i snittet kål og hakket persille
  • Hell på mer vann om suppen blir for tykk
  • Kok til alt er mørt, ha i restene fra grønnsaker, tørt brød og kjøtt det siste minuttet
  • Riv over skallet og saften av en sitron
  • Smak til salt og pepper
  • Servér

GODT TIL:

  • En god klunk med olivenolje og litt revet parmesan  over suppa hever smaken.
  • Litt chili om du vil ha suppe litt mer spicy
  • Godt brød / flatbrød