RIBOLLITA – ITALIENSK RESTESUPPE
Ribollita betyr kokt på nytt, gamle rester blir piffet opp til en deilig suppe, opprinnelig bakt i en form i stekeovnen med rester av brød og grønnsaker som ble smakt til med olivenolje, salt og pepper. Ribollita er perfekt å lage når du skal utnytte rester fra kjøleskapet. Grønnsaker, tomater, rester fra gårsdagens suppe-, taco- eller wok-middag passer. En ribollita blir som regel aldri helt lik, man «tager vad man haver".
DETTE TRENGER DU:
- Tørt brød
- Stekte eller kokte grønnsaksrester
- Stekt bacon / skinke/ salami i biter
- Rå grønnsaker (f.eks. løk, purre, gulrot)
- 2 hvitløksfedd
- 1 boks grovhakkede tomater
- 1 lite kålhode i strimler
- 1 boks kikerter eller bønner
- Krydder: persille, salt og pepper
- 1 sitron
- extra virgin olivenolje
- revet parmesan
RIBOLLITA: SLIK GJØR DU:
- Hakk de rå grønnsakene og hvitløken og surre blank i en gryte et par minutter
- Tilsett tomatene og gjerne en buljongterning sammen med litt vann
- Småkok i 10 minutter til al dente
- Hell i snittet kål og hakket persille
- Hell på mer vann om suppen blir for tykk
- Kok til alt er mørt, ha i restene fra grønnsaker, tørt brød og kjøtt det siste minuttet
- Riv over skallet og saften av en sitron
- Smak til salt og pepper
- Servér
GODT TIL:
- En god klunk med olivenolje og litt revet parmesan over suppa hever smaken.
- Litt chili om du vil ha suppe litt mer spicy
- Godt brød / flatbrød