SPAGHETTI ALLE VONGOLE
Spaghetti vongole kjennetegnes av sin lette, men smakfulle saus.
Hvitvinen og muslingenes naturlige sjøsmak gir retten en delikat,
salt-frisk karakter. Chiliflak tilfører en subtil varme, mens persillen gir friskhet
RELATERT: BLÅSKJELL MED TOMAT OG TRØFFEL
DETTE TRENGER DU TIL 4:
500 g spaghetti
1 kg hjerteskjell
1,5 dl tørr hvitvin
1 dl olivenolje,ekstra virgin
1 skrelt hvitløksfedd
1-2 tørkede chili
1 bunt persille
salt og pepper
SLIK GJØR DU:
Skyll skjellene og vask de godt, fjern evt. sand og skadde skjell
Kok pasta på napolitansk vis. Du trenger 1 liter vann per 100 gram pasta samt 10 gram salt per liter vann.
Ha pastaen ned i det fosskokende vannet og la det koke
Rør om av og til. 3 minutter før anvist koketid så begynner du å smake på pastaen.
Når pastaen er myk utenpå og har en fast kjerne er den ferdig
Varm opp olivenoljen og hvitløken og chilien i en høy stekepanne eller vid kjele.
tilsett hvitvinen og skjellene i den vide kjelen
Legg på lokk og varm skjellene til de åpner seg, ca 5 minutter.
Kast skjelle som ikke har åpnet seg. Fjern hvitløk og chili
Hakk persille
Ta skjellmaten ut av halvparten av skjellene, velg de minste
La pastaen renne av i et dørslag.
Tilsett pastaen i kjelen med skjell og olivenoljen
Rør inn persillen
Smak til med salt og pepper
Bland alt godt sammen (minst i 1 minutt)
slik at all pastaen blir dekket med sausen.