RISOTTO MED SMØRSTEKTE KANTARELLER
Risotto helt enkelt – kok risottoen et kvarter uten røring underveis.
Påstanden verdens beste risotto er selvfølgelig unyansert og subjektiv. Her er vi enige med Arne Brimi som hevder at du ikke kan lage mat som alle liker. Dette er verdens enkleste tilberedning av risotto – her mener vi å ha våre ord i behold. Prøv oppskriften og test selv.
Husk at sesongen for kantareller er kort. Nyt skogens gull nå – om noen uker er det for sent. Da må du vente til neste sommer.
RELATERT INFO: Risotto med steinsopp |
DETTE TRENGER DU TIL RISOTTO:
- Sesongens kantareller
- Acquerello risottoris (Verdens beste risottoris)
- Gli Aironi Brodo (Spesialbuljong til risotto)
- Smør fra Røros, kjøleskapkaldt og kuttet i terninger
- Parmigiano Reggiano Vacche Rosse, nyrevet
- Ekstra jomfru olivenolje, til glassering av risen
SLIK GJØR DU:
- Først koker du risen fra Acquerello med en god italiensk buljong som er perfekt til risotto.
- Forholdet ris og buljong er 1 del risotto og 3 deler buljong.
- Beregn 50 gram per porsjon
- Glassér en uskyllede risen i oljen i en gryte med tykk bunn
- Hell over 3 deler med varm buljong
- Kok opp, rør rundt og sett på lokk
- Småkok i 10 minutter
- Ha i terninger av kaldt smør og nyrevet parmesan, vend inn, sett på lokk og vent 5 minutter
- Grovhakk 2/3 av de stekte kantarellene og vend inn i risottoen
- Pynt med de peneste kantarellen og persille
- Server umiddelbart
MENS RISOTTEN KOKER STEKER DU KANTARELLENE
- Børst kantarellene rene
- Stek soppen i en middels varm, tørr panne
- La soppen ligge rolig i 2 minutter før du rister lett på pannen
- Stek soppen til den har væsket seg ferdig og blitt tørr
- Tilfør en klatt smør og glaser soppen
- Smak til med salt og pepper
- Ta pannen vekk fra varmekilden
- Vend kantarellene inn i risottoen rett før servering