Oppe i fjellsiden, beliggende midt mellom vulkanen Vesuv i nord og den populære Amalfi-kysten litt lenger sør, ligger byen Gragnano. Den sør-italienske byen har i århundrer vært kjent for sin gode pasta. Og det er mye på grunn av beliggenheten ved foten av Monte Lattari, Det blåser nesten alltid en sval vind i Gragnano. Mikroklima laget av vinden fra fjellet Lattari, solen og fuktighet fra Napoli-bukten er helt perfekt for dyrking av durumhvete og produksjon av pasta. På 1700-tallet bestemt kongen av Napoli at dyrking av durumhvete skulle foregå i Napoli og Gragnano og at pastaen skulle blandes med det kalsiumfattige vannet fra Monte Lattari.
Pasta fra Gragnano med gode smaksettere.
3 ferdige sauser fra Maschmanns og pasta fra Gragnano skaper gode måltider.
TROFIE MED PESTO GENOVESE
Trofie er tvunnet pasta spesielt populær i området rundt Genova. Forsøk al dente trofie med en god pesto genovese (Pestone), riv over noen klyper med parmesan og server. Vil du pimpe opp denne oppskriften ha i grønne bønner og kokte poteter.
AMATRICIANA
Pasta med en god tomatsaus av gode tomater med bacon (opprinnelig svinekjake) og en liten dose med chili er amatriciana, en av klassikerne i det italienske kjøkken.
CACIO A PEPE
Perfekt kokt pasta med Pecorino Romano krem fra TartufLanghe er enkelt elegant og eksklusivt. River du over litt sort pepper får en eksklusiv Cacio e Pepe. En av Romelus og Remus-klassikerne fra Roma. Den andre er forøvrig Carbonara. Om du vil prøve deg på Cacio e Pepe fra bunnen av, finner du en oppskrift her.