NORSK SJØKREPS PÅ GRILLEN
Den norske sjøkrepsen ble grillet i 5 minutter i Maschmanns lukkede Josper-grill. ( 250ºC) | Sjøkrepsen ble servert med grillet sitron, ramsløksmør og grillet landbrød.
RELATERT: Piggvar på grillen med god smakssettere
Slik renser du norsk sjøkreps
Egil, i Markedet på Maschmanns, viser deg steg for steg for å lykkes med deling, rensing og grilling. Se illustrerende bilder.
Sjøkreps (Nephrops norvegicus) er ifølge flertallet av norske stjernekokker vår aller beste råvare.
SJØKREPS PÅ GRILLEN
STEG FOR STEG GUIDE
- Alt begynner med en ekte norsk sjøkreps.
- Sjøkrepsen deles på langs med skarp kniv. Start med hodet, jobb deg bakover mot halen.
- Hvis tarmen er synlig (gråsvart) tar du vekk denne – den er ikke farlig, men litt uappetittlig.
- Paven sitter lengst frem i «panna» på krepsens hode, den kan fjernes nå eller du kan la den være igjen. Paven er som skall i konsistens og skal ikke spises.
- Ha på ønsket smør/kryddersmør. Vi brukte ramsløksmør.
- Sjøkrepsene grilles i 3-7 minutter avhengig av størrelsen. Er de rå ser du at de er klare når kjøttet har gått fra grått til hvitt. Ikke la de ligge for lenge.