Mont d’Or med trøffel
Smaken av lykke er en lun Mont d’Or. Serverer du osten med høvlet trøffel blir det ren luksus. Topp det hele med cornichons og ovnsbakte småpoteter. Osten er rangert som den aller beste råmelksosten i Frankrike. Noen franskmenn mener sågar at alpelue og fransk baguette alltid må med når du skal nyte en moden Mont d’Or.
RELATERT INFORMASJON: Fakta om Mont d’Or | Smakshjul – praktisk guide om ost og vin |
KJÆR OST MED MANGE NAVN
Mont d’Or eller Vacherin Mont d’Or eller Vacherin du Haut-Daubs er oppkalt etter fjellet Mont d’Or (Golden Mountain) i Jura -regionen, Franche Comté, avdeling Doubs.
OVNSBAKING ER MEST POPULÆRT
Osten kan spises som den er rett fra boksen med baguette. Den mest populære måten å tilberede osten på er ovnsbaking. (200ºC i 10 minutter)
TRØFFEL TOPPER SMAKEN
Når osten er ute av ovnen høvler du over rikelig med trøffel.