Lammeskank er festmat

Lammeskank

9/12/2017

 Ovnsbakte lammeskanker

Dette er smaken av Norge. Gode norske rotgrønnsaker og lammeskanker bakt i ovn.
Server med en god puré av de beste norske potetene. 20 minutter forarbeid med å
kutte grønnsaker og brune skankene, deretter skal alt i en gryte og inn ovnen
halvannen time.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

4 stk lammeskanker

3 stk gulrot

100 g sellerirot

1 stk purreløk

1 stk løk

revet sitronskall av en 1/2 sitron

2 ss tomatpuré

6 dl kjøttkraft

1 stk laurbærblad

1 ts timian tørket

persille hakket

salt

pepper

Potetpuré

600 g gode norske poteter,
(f.eks. mandel/gulløye)

1 dl kremfløte, gjerne økologisk fra Røros

75 g smør, gjerne økologisk fra Røros

salt, gjerne norsk flaksalt, Havsnø

pepper, gjerne økologisk Trio Noir Pepper fra Herbaria

SLIK GJØR DU:

LAMMESKANK MED GRØNNSAKER OG SAUS

Gni lammeskankene inn med litt olivenolje, krydre med salt og pepper

Brun skankene i en varm panne til de får pen stekeskorpe

Skjær grønnsakene i like store terninger, og fres de i litt olje og smør

 Tilsett kjøttkraft, tomatpure, laurbærblad, timian og salt og pepper

Kok opp la alt småkoke litt, før du legger i skankene

La alt bake under lokk i ovn i 1 1/2 time på 180℃

POTETPURÉ:

Kok potetene møre og knus de med en moser

Rør fløte og smør inn i puréen

Smak til med salt og pepper

SERVERING:

Bruk gjerne varme tallerkener 

Anrett lammeskankene på toppen av potetpuréen

Fordel saus og grønnsaker pent rundt

Dryss over finhakket persille og server