Ovnsbakte lammeskanker
Dette er smaken av Norge. Gode norske rotgrønnsaker og lammeskanker bakt i ovn.
Server med en god puré av de beste norske potetene. 20 minutter forarbeid med å
kutte grønnsaker og brune skankene, deretter skal alt i en gryte og inn ovnen
halvannen time.
DETTE TRENGER DU TIL 4:
4 stk lammeskanker
3 stk gulrot
100 g sellerirot
1 stk purreløk
1 stk løk
revet sitronskall av en 1/2 sitron
2 ss tomatpuré
6 dl kjøttkraft
1 stk laurbærblad
1 ts timian tørket
persille hakket
salt
pepper
Potetpuré
600 g gode norske poteter,
(f.eks. mandel/gulløye)
1 dl kremfløte, gjerne økologisk fra Røros
75 g smør, gjerne økologisk fra Røros
salt, gjerne norsk flaksalt, Havsnø
pepper, gjerne økologisk Trio Noir Pepper fra Herbaria
SLIK GJØR DU:
LAMMESKANK MED GRØNNSAKER OG SAUS
Gni lammeskankene inn med litt olivenolje, krydre med salt og pepper
Brun skankene i en varm panne til de får pen stekeskorpe
Skjær grønnsakene i like store terninger, og fres de i litt olje og smør
Tilsett kjøttkraft, tomatpure, laurbærblad, timian og salt og pepper
Kok opp la alt småkoke litt, før du legger i skankene
La alt bake under lokk i ovn i 1 1/2 time på 180℃
POTETPURÉ:
Kok potetene møre og knus de med en moser
Rør fløte og smør inn i puréen
Smak til med salt og pepper
SERVERING:
Bruk gjerne varme tallerkener
Anrett lammeskankene på toppen av potetpuréen
Fordel saus og grønnsaker pent rundt
Dryss over finhakket persille og server