POLPETTE ARMANDO
Dette er en typisk rett fra det romerske kjøkken. Polpette Armando er små gastronomiske mesterverk gjort med få ingredienser. Oppskriften er hentet fra Armando al Pantheon, en populær tradisjonsmat-restaurant i Roma.
DETTE TRENGER DU: ( 6 PERSONER)
- 1 kg kokt kjøtt
- 3 hele egg
- 150 g revet parmesan
- 300 g krumme av daggammelt brød
- 500 g brødsmuler
- ekstra jomfru olivenolje til steking
- persille
- hvitløk, salt og pepper etter smak
SLIK GJØR DU:
Armandos kjøttboller er tuftet på trange tider og gjenbruk av kokt kjøtt, som er kjøttet som ble brukt til å lage buljongen, de beste stykkene ble andre retter, resten ble kvernet til kjøttdeig.
I tillegg til kjøttdeig trenger du hele egg, revet parmesan, daggammelt brød, og litt hakket persille, som du tidligere har dyppet i buljongen og deretter klemt godt.
Bland alt med hendene til alt til får en elastisk konsistens. Form til store kuler nesten som en aprikos. Kort sagt, lag kjøttboller.
Rull kjøttbollen i brødsmuler og brun de så i en stekepanne til de har fått en fin gyldenbrun farge.
MORMORS KJØTTAKER
Alle husker vi den uforglemmelige duften og smaken av bestemors saftige hjemmelagde kjøttkaker. Det å samles rundt bordet å nyte kjøttkakene, den brune sausen og tilbehøret er gode minner for mange.
DETTE TRENGER DU: ( 6 PERSONER)
- 1 ½ stk løk
- 750 g kjøttdeig
- 1 ½ stk egg
- 3 ss potetmel
- 3 dl Melk
- ¾ ts salt
- 1/2 ts pepper
- 3 ss Smør
SLIK GJØR DU:
Form farsen til kaker
Stek kakene i smør på middels sterk varme.
Stek på alle sider til kakene er gjennomstekte.
(KILDE: Bilde er fra Nortura Proff.)
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.