GRILLET HAVABBOR MED FENNIKEL
Havabbor er en klassiker som mange kjenner fra den franske og italienske riviera. Loup grillé au fenouil som det kalles i Frankrike eller Branzino som italienerne like å kalle denne høyt skattede fisken. Dette en lettlaget luksus. Fyll havabboren med skivet fennikel, urter og sitron og grill 5 minutter på hver side.
DETTE TRENGER DU:
- 1 stk hel havabbor 500-600gr pr pers
- 1 ss nøytralolje
- Sitron skiver
- Fersk Timian
- Hvitløk
- Salt pepper
SLIK GJØR DU:
- Skyll og rengjør buken godt før den fylles med sitronskiver, hvitløk og timian
- Salte og pepre fisken godt
- Grill fisken (evt stek i en varm stekepanne) ca 5-6 min på hver side bruk litt olje på fiskeskinnet slik at den ikke setter seg fast. Når fisken slipper beinet så er fisken ferdig. Stikk en tynn skarp kniv øverst på ryggen og prøv å lette forsiktig på fiskekjøttet for å sjekke dette
Grillet fennikel:
DETTE TRENGER DU:
- 1 fennikel del i båter
- 2 ss olivenolje
- salt og pepper
SLIK GJØR DU:
- Mariner fennikelen
- Grill på Grill, Panne eller ovn til den er mør og har en gyllen overflate
ALTERNATIVE TILBEHØR:
- En god tomatsalat med plommetomat, hvitløk, balsamico, løk, olivenolje og fetaost
- Grillet brød er også meget godt som tilbehør!
- Ovsbakte poteter i båter med olivenolje, timian og hvitløk
- En frisk god potetsalat gjerne med epler som er godt opp i mot fennikel
TILBEHØR SAUS:
- Alioli
- Rømme/cremefraiche dressing (eller kesam for de som liker det) Bruk sitron, timian, hvitløk, salt og pepper i dressingen for smakens skyld
- En god vinagrette (olivenolje balsamico honning sitron zest salt pepper)