Gresskarsuppe

Gresskarsuppe

10/5/2024

Gresskarsuppe

til 4 personer

Hokaido er ypperlig å brukte til gresskarsuppe.
Her får du en
oppskrift som gjør seg på kalde dager,
når du vil ha litt varme i kroppen. Kardemomme og
muskatnøtt gir suppen deilig varm og fyldig.

 

RELATERT INFORMASJON:

Slik lager du en deilig løksuppe

Nyttig info og gode oppskrifter med gresskar finner du på Frukt.no 

DETTE TRENGER DU TIl 4:

1 1/2 liter vann

1 hokkaidogresskar
(flaskegresskar kan også brukes.)

1 sjalottløk

1 dl fløte fra røros

25 gram smør

2 kardemommefrø

revet muskatt

salt og pepper

SLIK GJØR DU:

Rens gresskaret og fjern kjernene.

Kok gresskaret i lettsaltet vann med sjalottløk, kardemomme og revet muskatt.

Når alt er kokt godt inn, så blender du det hele og tilsetter smør og fløte.

Smak til med salt og pepper.

RISTEDE GRESSKARKJERNER:

Rist gresskarkjernene i en varm panne med litt smør til de «popper".
Dryss dem over den varme suppen før servering.

TILBEHØR:

Gresskarsuppe smaker godt sammen
med et stykke blåost, trøffelolje
og frisk hakket kjørvel.