CARNE CRUDO
Carne crudo, klassikeren fra Piemonte lages av rent, mørt kalvekjøtt av ypperste kvalitet.
Arbeidet gjøres for hånd og hakkes med kniv. Dressingen blandes inn med hendene.
Dette for å få rett tekstur i kjøttet samt ha full kontroll på konsistens og smak.
RELATERT INFO:
Osteria dell’Unione i Piemonte lager utmerket carne crudo
I Treiso i underkant av en mils fra Alba ligger det et flott lite familiedrevet spisested, Osteria dell’Unione.
Steder er kjent for lokal, god og rustikk mat og det var nettopp her Slow Food’s leder Carlo Petrini
la siste hånd på verket til manifestet som skulle bli starten på Slow Food i 1989.
DETTE TRENGER DU:
Kalv ytrefilét
(beregn 100 gram p.p.)
DRESSING:
(til 6 personer)
1,5 dl god olivenolje
1 sitron
(skallet finnhakkes, saften has i dressingen)
1 fedd hvitløk
(finhakkes)
4 stilker persille
(finhakkes)
ruccola
høvlet hvit trøffel / evt. en dråpe med trøffelolje over hver rett
salt og pepper
*rødvinsalt (maldonsalt dynket i rødvin og tørket)
SLIK GJØR DU:
Hakk kjøttet med kniv i små terninger på 2×2 mm
Det skal være litt tekstur i kjøttet
Smak til kjøttet med litt av dressingen, salt og pepper litt etter litt
Pynt med ruccula og høvlet hvit trøffel/ trøffelolje og et par klyper salt