Belugalinser

Belugalinser med rødløk og hvitløk

1/18/2016

belugalinser

BELUGALINSER MED RØDLØK OG HVITLØK

Belugalinser er godt i salat, til fisk, i supper eller i brød.
De har en delikat smak og fin konsistens. Linser er rike
på kostfiber, mineraler og vitaminer.

DETTE TRENGER DU:

4 dl belugalinser

12 dl vann

1 rødløk, tynne skiver

1 fedd hvitløk, finhakket

0,5 dl olivenolje

2 krm salt

1 krm hvit peppar

2 ss eddik eller sitronsaft

SLIK GJØR DU:

Kok linsene i 20 minutter

Kokte belugalinser  blandes med rødløk,
hvitløk samt olivenolje, smak til med
eddik, salt og pepper. 

De kokte belugalinsene har fått
navn etter Belugakaviar (russisk kaviar) siden linsene
ser ut som svarte kaviarkorn.

Linsene kokes i  20 minutter.

Blandingsforholdet er 1 del linser og 3 deler vann.
La gjerne linsene avkjøles i kokevannet.

I år 2016 har FN satt fokus på
linser, bønner og korn.